Antony Gibb

Details

Client

Jersey Heritage

Location

Jersey

La Hougue Bie Ticket Office

The brief from client Jersey Heritage was to provide a ticket office, shop and staff offices that fits discretely into the listed historic site and connects sympathetically with an existing 1950s agricultural building.

The design is a modern interpretation of Neolithic structural techniques, Laminated Glulam trusses have been used instead of tree trunks and natural materials have been used throughout.  The new building has been made visually separate by the use of contrasting materials and colours: slate roof, black painted timber cladding and zinc guttering.

 

 

The building is a point of welcome and gateway to the site, the building provides a space to buy tickets and is a place of display and sale of books, gifts, souvenirs and light refreshments.

 

 

Antony Gibb Ltd were Highly Commended in the ‘best small scale refurbishment or extension’ category of  the Jersey Architecture Design Awards for this project.  The Jersey Architecture Design Awards are held every two years to celebrate and promote high quality design created and achieved by Jersey architects, designers and developers.The competition is a joint enterprise between the Department of the Environment and the Association of Jersey Architects.